RSS Feedhttp://www.damas.or.id/RSS Feed Wartaid-idwww.damas.or.idWed, 13 Dec 2017 06:21:08 +0700 www.damas.or.id (damas.puseur@gmail.com)Oktober 2016 Damas Gelar PTSC Ka-21Pasanggiri Tembang Sunda Cianjuran (PTSC) téh mangrupa agénda rutin anu dilaksanakeun ku Damas unggal 2 atawa 3 taun sakali ti mimiti taun 1962. Alatan sababaraha rupi hambatan, tina gelaran PTSC Damas anu pamungkas taun 2012, nembe taun 2016 ayeuna tiasa dilaksanakeun deui. Gelaran PTSC taun 2016 teh baris dilaksanakeun dina kaping 10-13 Oktober 2016 di Gedung Kebudayaan Sabilulungan Kab. Bandunghttp://damas.or.id/index.php/warta/baca/2410201600124/09/2016 10:00http://damas.or.id/index.php/warta/baca/24102016001Diskusi Prospék Tembang Sunda Cianjuran pikeun jadi Warisan Budaya DuniaTembang Sunda Cianjuran (TSC) mangrupa salah sahiji seni sunda adiluhung anu mibanda idéntitas étnik salaku kasenian masarakat Sunda. Kamekaran TSC anu parantos langkung ti dua ratus taun sarta mibanda ajén-inajén anu universal, pantes upami TSC jadi warisan budaya duniahttp://damas.or.id/index.php/warta/baca/1602201600131/01/2016 12:00http://damas.or.id/index.php/warta/baca/16022016001Pasanggiri Tembang Sunda Cianjuran Damas Ka-21 Jadi Dilaksanakaeun 2016Waktu pelaksanaan PTSC Ka-21 parantos cindek dilaksanakeun dina taun 2016, namung perkawis kaping sareng tempat masih nuju dipilari anu pas. Kitu nurutkeun Hasan salaku Sesepuh Pangurus Puseur (PP) Damashttp://damas.or.id/index.php/warta/baca/1801201600118/01/2016 19:06http://damas.or.id/index.php/warta/baca/18012016001Sawala Gawé Damas Digelar di Gedung Pusat Studi SundaKamari, poé saptu d.k. minggu, 16 d.k. 17 Méi 2015, Pangurus Puseur (PP) Damas geus ngalumangsungkeun agénda Sawala Gawé di Gedung Pusat Studi Sunda (PSS), Jalan Garut No. 2 Kota Bandung. Sawala Gawé Kamari dihasilkeun matéri anu kacida mundelna, sajaba dihasilkeun putusan ngeunaan program gawé, dihasilkeun ogé putusan surahan ajén-inajén perjuangan Damas jeung pola kaderisasi Damas.http://damas.or.id/index.php/warta/baca/1905201500120/05/2015 07:00http://damas.or.id/index.php/warta/baca/19052015001Sawala Gawé - Tarékah Stratégis Méré Warna Anyar Pikeun DamasSawala Gawé ayeuna ngabogaan agénda anu penting pisan pikeun kamekaran Damas kahareup. Salila ieu Damas jiga nu teu jalas has (jatidiri) organisasina anu bisa méré alternatif daya tawar pikeun mahasiswa daékeun asup tur aktif di Damas. Malahan salaku organisasi kamahasiswaan, Damas teu mampu némbongkeun has intéléktualitasna. diskusi jeung kajian jadi barang nu langka di Damas. Padahal saéstuna mah upami dijujut tina UD/URT, bakal écés naon anu jadi perjuangan Damas téh.http://damas.or.id/index.php/warta/baca/0505201500211/05/2015 07:00http://damas.or.id/index.php/warta/baca/05052015002Pipa Gas Geothermal di Pangalengan NgabeledugPoe salasa (05/05/2015) jam dua sore, pipa gas alam perusahaan pengeboran gas bumi, PT Magma di Kp. Cibitung, Desa Margamukti, kec. Pangalengan, kab. Bandung ngabeledug.http://damas.or.id/index.php/warta/baca/0505201500105/05/2015 19:32http://damas.or.id/index.php/warta/baca/05052015001Pasanggiri Tembang Sunda Cianjuran Baris Dilaksanakeun Oktober 2015Sesepuh PP Damas, Hasan, netelakeun yen Pasanggiri Tembang Sunda Cianjuran (PTSC) Damas nu ka-21 baris dilaksanakeun dina bulan Oktober 2015. “Netepkeun PTSC di bulan Oktober 2015 teh dumasar kana hasil gempungan Pangurus Puseur Damas jeung para aktivis PTSC jeung tokoh Tembang Sunda Cianjuran Damas anu dilaksanakeun dina peuting Kamari, jumaah 30 Januari 2015” kitu pisaur Sesepuh PP Damashttp://damas.or.id/index.php/warta/baca/3101201500131/01/2015 07:00http://damas.or.id/index.php/warta/baca/31012015001Informasi Asup Ka Paguron Luhur Negeri 2015SNMPTN nyaeta pola seleksi nasional dumasar kana hasil maluruh prestasi akademik kalayan ngagunakeun peunteun rapor semester 1 (hiji) nepi ka semester 5 (lima) pikeun SMA/MA jeung SMK/MAK anu mangsa diajarna 3 (tilu) taun atawa semester 1 (hiji) nepi ka semester 7 (tujuh) pikeun SMK/MAK anu mangsa diajarna 4 (opat) taun, jeung portofolio akademik.http://damas.or.id/index.php/warta/baca/2501201500125/01/2015 09:28http://damas.or.id/index.php/warta/baca/25012015001Presidén Jokowi Ngumumkeun Naékna Harga BBM

Jakarta - BBM ahirna resmi ditaékeun ku Pamaréntah. Presidén Jokowi nyebutkeun kawijakan ieu mangrupakeun pilihan anu hésé. Tapi dalah dikumaha, kawijakan ieu kudu dipilih. Pamaréntah geus mikirkeun dampak jeung rencana kahareupna.

http://damas.or.id/index.php/warta/baca/3103201401217/11/2014 21:10http://damas.or.id/index.php/warta/baca/31032014012
Mangsa Mimitran DAMAS Cabang Kota Bandung Angkatan Ka-54 taun 2014Mimitran (Mimiti Mimitraan) teh hiji gerbang awal pikeun sah jadi anggota organisasi Daya Mahasiswa Sunda (DAMAS). Dina kagiatan mimitran, calon anggota Damas bakal dibekelan jeung diwanohkeun kana dasar-dasar kadamasan, kaorganisasian, kasundaan jeung kamasarakatan sarta diwanohkeun ogé kana kasenian sundahttp://damas.or.id/index.php/warta/baca/3103201401117/11/2014 09:00http://damas.or.id/index.php/warta/baca/31032014011Centang Biru WhatsApp, Tanda Pesan Geus Dibacadamas.or.id - Sanajan geus populer, WhatsApp ngabogaan kakurangan, sabab teu nyadiakeun notifikasi baca pikeun pesan aku dikirim. Sedengkeun, BlackBerry Messenger jeung Line geus ngajadikeun fitur "Read" ieu geus lila pisan. Fitur ieu teh penting pisan, sabab bisa mastikeun pesan anu dikirim teh geus dibaca atawa teu acan.http://damas.or.id/index.php/warta/baca/3103201401010/11/2014 19:00http://damas.or.id/index.php/warta/baca/31032014010PERSIB Juara ISL 2014 Ngaliwatan Drama Adu FinaltiPalembang - Ahirna saenggeus 19 taun Pessib teu juara, kiwari dina taun 2014 PERSIB ngagondol Piala ISL 2014. Persib meunang 5-3 diina adu finalti saenggeus tambahan waktu 2x15 teu ngarubah skor 2-2http://damas.or.id/index.php/warta/baca/3103201400908/11/2014 01:26http://damas.or.id/index.php/warta/baca/31032014009Susunan Kabinet Jokowi-JK

Tadi sore, poe minggu (26/10/2014), tabuh 17.30 WIK Presiden Joko Widodo geus ngabewarakeun susunan kabinetna di buruan Istana Nagara. Kabinetna dingaranan "Kabinet Kerja".

Bewara kasebut dilaksanakeun dina poe ka-6 sarengsena Jokowi-JK dilantik. Dina ngabewarakeun kabinet kasebut Jokowi direncangan Wapres Jusuf Kalla sarta Ibu Negara Iriana jeung Ibu Mufidah Jusuf Kalla.

http://damas.or.id/index.php/warta/baca/3103201400826/10/2014 18:00http://damas.or.id/index.php/warta/baca/31032014008
Sukuran Milangkala Damas Ka-58Sekdam - Salasa ping 14 Oktober 2014 Daya Mahasiswa Sunda (DAMAS) jengkep nicak umur 58 taun. Hasan, sesepuh PP Damas, netelakeun yen dina raraga Milangkala Damas ka-58 ieu diagendakeun Sukuran Milangkala Damas nu dilaksanakeun dina ping 14 okt, jeung Upacara & Orasi Ilmiah Milangkala Damas ka-58 dina ping 25 Oktober 2014http://damas.or.id/index.php/warta/baca/3103201400714/10/2014 09:29http://damas.or.id/index.php/warta/baca/31032014007Istrenan DPD KNPI Jawa Barat Periode 2014-2017Bandung - Istrenan Dewan Pengurus Daerah (DPD) Komite Nasional Pemuda Indonesia (KNPI) periode 2014-2017 dilaksanakeun poe ieu, senen, 22 September 2014, di Hotel Horison Bandung. Personalia DPD KNPI Jabar kasebut mangrupakeun hasil gawe tim formatur MUSDA KNPI Jawa Barat anu diluluguan ku kang Saca Suhendi salaku sesepuh pinilih hasil MUSDA nu dilaksanakeun di Lembang ping 13-14 Agustus 2014.http://damas.or.id/index.php/warta/baca/3103201400622/09/2014 20:33http://damas.or.id/index.php/warta/baca/31032014006Mimitran (Panarimaan Anggota Anyar) Damas BandungBandung - Panarimaan anggota anyar dina organisasi tangtuna mangrupakeun hiji kabutuhan pikeun jalanna siklus kaderisasi dina organisasi. Hal eta nu rutin dilaksanakeun ku Damas paling henteu dina unggal taun. Sesepuh Pangurus Cabang Bandung Damas, kang Fikri Siddiq netelakeun yen Mimitran (orientasi pikeun para calon anggota) Damas Cabang Bandung nu tadina baris dilaksanakeun dina sasih oktober dipundurkeun janten sasih nopember. http://damas.or.id/index.php/warta/baca/3103201400514/09/2014 19:44http://damas.or.id/index.php/warta/baca/31032014005Sikep Daya Mahasiswa Sunda (Damas) Pada Pilpres 2014Bandung - Dina nyanghareupan Pemilihan Presiden (Pilpres) taun 2014, Sesepuh PP Damas, Hasan, negeskeun yen Daya Mahasiswa Sunda (Damas) minangka organisasi anu teu berafiliasi kana golongan politik atawa partei politik baris netral atawa teu mihak ka salah sahiji pasangan dina Pilpres Taun 2014http://damas.or.id/index.php/warta/baca/3103201400427/06/2014 00:01http://damas.or.id/index.php/warta/baca/31032014004