PETA SITUS | KONTAK
Login
Logo Damas Daya Mahasiswa Sunda
Menu Utama
Space Iklan
Space Iklan
  • Karatagan Damas Ciptaan : Duyeh Suharsa, 1961 Laras : Pelog

    Daya Mahasiswa Sunda
    Ageman luhung sajati
    Rek ngabela tanah Sunda
    Sangkan jembar luhung budi
    Raharja, Waluya, rahayu
    Rahayu sa-Nusantara
    Mungguh jembar seuweu-siwi
    Sorotna, sinarna, tandangna
    Nyaangan ka-sanagara


    Daya Mahasiswa Sunda
    Tekadna anu sajati
    Ngarojong budaya Sunda
    Pikeun nyangga lemah cai
    Ucapna, lengkahna nu nyata
    Ku karya gawe budaya migawena rampak tandang
    Ucapna lengkahna nu nyata
    Kajembaran Indonesia


    Catetan :
    Karatagan Damas ieu dihaleuangkeunna ti wangkid Oktober 1984 ku PP IV DAMAS. Lagu samemehna "Pasundan Eksiganda".
    Dina Sawala Luhung ka-14 taun 2008 judul Karatagan Damas diasupkeun kana Ugeran Dasar Damas, bari teu dijentrekeun rumpakana. Dina Sawala Luhung ka-15 taun 2010 Rumpaka Karatagan Damas di jentrekeun dina Papagon Atribut Damas anu mangrupakeun bagian tina UD/URT Damas.

  • Karatagan Ki Sunda Ciptaan : Ganjar Kurnia Laras : -

    Ieu Kuring
    Kuring, lalanang Sunda
    Kuring, wanoja Sunda
    Mikanyaah ka rahayatna
    Rek ngarumat lemah caina
    Rek rumawat ka budayana

    Moal rek luncat mulang
    Lamun Sunda can meunang
    Makalangan .... Kumelendang

    Getih kuring, renghap kuring
    Batin kuring, sukma kuring
    Tekad kuring, lengkah kuring
    pikeun Sunda
    Nanjeur...nanjeur...nanjeur di Buana


Login Anggota
Informasi Kegiatan DAMAS
  • Can aya data kegiatan nu diasupkeun!